Josefin

CV

Kontakt

josefin[at]olevik.se
0739–84 99 17

Jag tycker om berättelser, vad de gör med oss och vad vi kan göra med dem. Jag tycker om att böja språket hit och dit, och att försöka fånga det jag ser i ord.

År 2021 blev jag nominerad till Årets journalist av Sveriges Tidskrifter.

Jag skriver mest om kultur och friluftsliv. Men också om diverse samhällsfrågor. Jag har lätt att bli intresserad av saker, men det är egentligen bara skönlitteratur som jag aldrig tröttnar på. Och skidåkning. Allt annat går i vågor.

Jag bor i Stockholm men är uppvuxen i Dalarna och längtar ofta till Fjällnäs.

Jag har arbetat på Tidningen Vi i sex år, varit redaktör, redaktionschef och ansvarig för utveckling av sajten. Jag har skrivit mycket för helgbilagorna i DN och i GP liksom för Vi läser, varit krönikör i Turist och numera i Utemagasinet. På Fokus har jag i perioder vikarierat som kulturredaktör. Jag skriver om böcker, film, skådespelare, forspaddling, toppturer och en hel del annat.

Förr åkte jag varje år på en långresa med en fotograf och gjorde mina drömjobb. Till Mexiko, Bangladesh, Japan, Trinidad, Venezuela och Libanon. Det var fint. Sedan fick jag barn och numera är drömjobben lite annorlunda. Som till exempel boken ”Den befriade familjen”.

Jag har föreläst regelbundet om journalistik på Poppius och oregelbundet på andra platser. Ibland om reportage, ibland om skrivande generellt, ibland om frilansande. Sådant gör mig glad.

Jag tycker om whisky. Och pelargoner. Och så tycker jag mycket om att förstå nya människor och för mig okända sammanhang.